Med denna kampanj vill vi lyfta att det finns mer i Citys utbud än det ”ögat ser”. Många klädesbutiker har skoutbud och sportkollektioner, skobutiker har sneakers, hobbybutiker har produkter till barn, smyckesutbud hittar du i olika ”kategorier” av butiker mm. Välkomna till en levande stad med härligt shoppingutbud och god service.

Varför handla lokalt?

Ekonomin

Dina pengar stannar lokalt. Det innebär fler arbetstillfällen, mer pengar till vård, skola och omsorg, bättre vägar, en levande och trivsam ort med en bra miljö att bo och leva i. Butikerna drivs av lokala entreprenörer – din granne, faster, bror, kusin, släkt, vänner och bekanta som utvecklar din ort, skapar närhet, personlighet och gemenskap. De lokala butikerna gör din ort attraktiv med sina unika och noga utvalda sortiment.

Miljön och människorna

Att handla lokalt minskar transporterna och MILJÖPÅVERKAN.
Otroligt SMIDIGT då du får din vara direkt, du får även snabb hjälp om du behöver byta eller komplettera ditt inköp. Ett SOCIALT tillfälle att träffa ”gänget” eller bästa vännen, fika, umgås, shoppa och njut tillsammans. Det är även branschen många startar sitt yrkesliv med. Du kombinerar nytta och nöje. Du får bättre valmöjligheter och större mångfald.

Socialt, gemenskap och närhet

De lokala butikerna är en viktig mötesplats och en viktig arbetsgivare som stärker känslan av samhörighet med din ort och din region. Genom att du handlar lokalt sker det aktiviteter i din stad som gör den attraktiv, rolig och LIVFULL att vara i året om. Ett gemensamt vardagsrum där människor möts och aktiviteter sker. Du har en handel som bryr sig om dig på riktigt.