Visst är det helt fantastiskt?

2015-07-09

Har ni tänkt på hur fantastiskt det är att bo i en stad som så många människor vill besöka? Visst är det väldigt roligt med alla de människor som kommer till vår stad, vår stad Karlskrona som ligger mitt i havet?

Det kan man faktiskt behöva fundera på ibland. Vad är det som de vill se? Vet de om att Karlskrona är en av Sveriges soligaste städer? De kanske aldrig har sett havet, en ubåt eller båtar överhuvudtaget? De kanske aldrig har vandrat längs en kaj där havet glittrar och bländar i solskenet? Eller badat i havet? Det där som vi har, tar vi för givet och totalt glömmer bort ibland. Vi har hukat lite i vinden, muttrat över snåla temperaturer och vägrat lyfta blicken.

Jag har sett kartor har blåsa ur händerna på turisterna och de har skrattande jagat efter dem. Ni vet hur dråpligt det är när man försöker sätta foten på det fladdrande pappret, tror att man fångat det men missat med en millimeter eller två. Då, som genom ett trollslag så inser jag hur härligt det är trots frånvaron av medelhavsvärme. Vi bor i en stad som bjuder på väldigt, väldigt mycket och många upplevelser. Sommaren är den tid där vi bjuder på loppis och träning i Hoglands Park, musikevenemang, underbara båtturer och glada fester.

Så härmed bjuder jag in alla till att åtminstone för en dag att bli turister i sin egen stad. Åk en runda med Citytåget, strosa på stadens gator, besök våra muséer och upptäck staden som så många människor från både andra länder och övriga Sverige vill besöka! För den som är sugen på en bit god mat och shopping så har vi rikt utbud av trivsamma restauranger och välsorterade butiker.

Härmed önskar jag alla en riktigt skön sommar!

 

/ Lotta Hauffman
Verksamhetschef, Karlskrona City