Vilken sommar vi har haft . . . . . . .

2015-08-31

Man må säga vad man vill om den svenska sommaren, men den är ganska behaglig. Visst regnar det, visst är det mygg och visst bränner man axlarna men den är ändå lika älskad. Vädret sommaren 2015 har varit väldigt oförutsägbart men det kanske kan klassas som en normal svensk sommar.

Fast jag håller med alla som säger att vädret ALDRIG varit så dåligt som i år. När jag var liten var sommarloven jättelånga, det var ALLTID sol och vi badade jämt. Precis som vintrarna – det var ALLTID snö och is. Troligen är mina minnesbilder inte helt korrekta.

Sommaren 2015 har vi inte kunnat tillbringa 3 månader på badstranden, men tänk vad mycket annat man har kunnat göra av den enkla orsaken att vi bor mitt i ett semesterparadis, mitt i skärgården. Man har kunnat gå på våra väldigt fina museer, man har kunnat lyssna på en aldrig sinande ström av musikevenemang, man har kunnat åka turer med skärgårdsbåtarna, det har varit Skärgårdsfest, man har kunnat sitta på någon av alla uteserveringar, man har kunnat gå på alla trevliga guidade turer, man har kunnat leka i den nya fina lekparken i Hoglands Park, man har kunnat shoppa i någon av alla unika butiker vi har mitt i citykärnan. Att bara strosa runt i stan är en upplevelse.

Loppisen i Hoglands Park började en tisdag efter midsommar med att vi var tvungna att ställa in. Prognosen på måndagkvällen var regn, regn och lite mer regn. Ingen höjdarprognos med andra ord för varken loppis-säljare eller besökare. Döm om vår förvåning och säkert vädergubbarnas också, när det inte kom en enda droppe på hela dan. Tisdagarna i juli var desto bättre så loppiset blev en succé trots allt.

I Hoglands Park kunde man träna varenda morgon mån-lörd under sommaren. Mycket populärt arrangemang av KarlskronaCity i samarbete med BLT tillsammans med Wellnes, Friskis o Svettis och Lok&Motion…………….

Nu går det sakta mot höst. Vidrigt tycker en del, medan andra tar chansen och tittar på allt nytt och fräscht som fyller butikerna.

Missa inte septembers höjdpunkter – Lördag den 19 september blir det Karlskrona Torgfest mellan 10 – 16 följt av den populära Krogrundan på kvällen. Håll utkik efter mer information i tidningar, Karlskrona stadsapp, www.karlskronacity.net och på XXL-skyltar.

 

 

Lotta Hauffman
Verksamhets chef, Karlskrona City

lotta@karlskronacity.net