Veckans medlem – Wallenbergs skor

2014-03-11

Veckans medlem!

Läs om Helen, Lisa och Sara, tre härliga pinglor som är experter på skor!

 

”Wallenbergs skor grundades 1881 och är Sveriges äldsta skoföretag i samma familj. Nu har vi även onlineshop och så har vi en kundklubb där man registrerar sig med personnummer”, berättar Helen.

Varifrån får ni inspiration? – Ecco är en ikon för oss, de har sköna skor som också är väldigt snygga, berättar Helen

Vad har ni för skor på er idag och varför valde ni just det paret? – Just nu har jag ett par låga Doctor Martens på mig men ska byta till ett par svarta vagabond med lite platå, de tycker jag är väldigt sköna, berättar Lisa. Idag har jag ett par ballerina från Gabor, de är väldigt snygga och sköna, fortsätter Helen. 

Vilka är era favoritmärken?– Jag tycker om skor från Ecco och Gabor, de är komfortabla och snygga, svarar Helen. Doctor Martens och Vagabond, jag gillar den lite tuffare stilen, svarar Lisa.

IMG_4617IMG_4600IMG_4611IMG_4626Top 3 must haves!

1. En skön Ecco sko

2. En sko för fest

3. Ballerinaskor är ett måste!

Vad tror ni blir populärt i sommar? – Sandaler, ballerina och sandaletter med band som korsas, svarar alla tre.

Vad kommer ni själva bära? – Sköna sandaler, svarar Sara. Sandal med lite platå. Jag tycker om platå just för att du kommer upp lite i höjd och så är det väldigt bekvämt, svarar Lisa. Helen fortsätter: Sandaletter och läckra ballerinor kommer jag ha. Ballerinaskor skulle jag tipsa studenterna att använda, det är många timmar man ska stå/gå. 

IMG_4612IMG_4569

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4623IMG_4581

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”-Våga mixa färger, det blir oftast snyggt och lite kul”, säger Helen.

Här kommer ett tips till alla Converse-älskare: – Lägg en korkhäl i skon så blir det inte lika platt för foten. Många tycker att det blir mycket bekvämare. Köp också skorna i tid så att du hinner gå in de för att undvika skoskav, säger Helen.

Nu är jag väldigt nyfiken på hur många par skor ni har hemma? – Oj, jag har nog 30 par! svarar Sara. Kanske 20 par, fortsätter Lisa.

Hur många par har du Helen? – Får jag svara för många, säger Helen och skrattar, kanske 30-40par.

En kund kommer in och Helen lämnar oss en liten stund för att hjälpa hen.

Vad är det bästa med ert jobb? – Mötena med kunderna, att få hjälpa de hitta vad de behöver, svarar Sara. Det är ett socialt yrke och så är det kul att leda kunderna till rätt beslut, berättar Lisa. 

Har ni något minne från butiken ni vill dela med er av? – En gång fick jag en jättestor blomma av en kund, det var väldigt roligt. Det är alltid kul när vi får positiv feedback från kunderna, berättar Sara. Lisa fortsätter: En gång kom det in en kund som hade stelopererat benet och var lite osäker och tyckte inte hen hittade något. Hen blev jättetacksam när jag kunde hjälpa hen att hitta något, Lisa.

”Varje dag är jättekul! Jag vaknar upp varje morgon och känner wow nu ska jag till jobbet. Vi är ett jättebra team, vi har kul. Det är mycket omväxling”, berättar Helen.

Smultronställe i Karlskrona? – Aspö gillar jag, svarar Helen tveklöst och fortsätter hjälpa en kund. Jag tycker om Skillingenäs och hela Karlskronas skärgård! svarar Lisa. Det är härligt att gå en runda på stan på sommaren och sedan sätta sig vid vattnet eller kanske ta en fika.

Vem vill ni se på Skärgårdsfesten? – Norah Jones hade jag velat se, svarar Lisa. 

Nu har jag en sista fråga till er. Varför ska jag handla här? – Här får du bra service. Vi har stor produktkännedom, vi vet vilken typ av sko man behöver. Här får du en glad och trevlig stund för vi är alltid glada och hjälper dig gärna! Vi lägger stor vikt vid att  det ska bli en upplevelse. Du ska känna att du kan slå dig ned i lugn och ro och prova skor. Det ska kännas bra helt enkelt! svarar Lisa.

Det låter toppen! Då vet jag vart jag ska gå när det är dags för sommarens skor!

IMG_4564

IMG_4638

IMG_4641

 
Kontaktinformation

 

Adress: Rådhusgatan 6
Telefon: 0455-197 55
E-post: info@wallenbergsskor.se
Hemsida: www.wallenbergsskor.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2