Veckans medlem – The Home Company

2014-03-12

De är experter på inredning och design, just det som gör ditt hus till ett hem. Läs om Lia och Micke!

Hur hamnade ni här? – För min del har det alltid funnits ett intresse för inredning, säger Micke. Jag började jobba som 11 åring. Kommer ihåg att jag ville ha en heltäckningsmatta men det tyckte inte mina föräldrar så jag sparade ihop pengar och köpte en själv, började i samma veva köpa inredning till mitt rum. Jag har alltid gillat färg och form, har även byggt egna möbler, har sysslat med det mesta! Jag har gått maskin och snickarutbildning och jobbat med att svetsa. Senare träffade jag på Lia som frågade om vi skulle samarbeta. Inredning och design är ett stort fritidsintresse som jag får chansen att jobba med, berättar Micke.

Lia fortsätter, även hos mig har intresse funnits sen jag var liten, men inte bara för inredning utan även för kläder och skor. Jag har gått inredningskurser och läst på Tillskärarakademin. Även läst marknadsföring. Jag arbetade tidigare med JC och Brothers där mitt uppdrag var att inspirera och utveckla vårt uttryck: Hur det såg ut i butikerna ihop med kläderna, hitta det rätta ljuset och möblerna. Allt skulle hänga ihop helt enkelt. 1996 startade vi The Home Company på Ronnebygatan och idag finns vi på Parkgatan, berättar Lia

”Hos The Home Company kan vi hjälpa dig med allt från att flytta tavlor till att möblera om ett helt rum. Ibland räcker det med att du byter plats på exempel en lampa, bara det kan göra att hemmet får ett nytt värde. För att kunderna ska inspireras så mycket som möjlig förändrar vi med jämna mellanrum i butiken.”, berättar Micke och Lia.

Vad blir årets trender? – Mycket marmor, inte bara vit utan också grön och svart. Metallic som koppar och mässing. Starka möter matta färger. Metall kombinerat med marmor. Ljusa träslag och skinn. Askar blir det också mycket av. Grafiska mönster på allt. Snygga posters. Möten mellan olika strukturer. Rosa kommer vara en av vårens stora färg.

”Vi inreder hemma hos både privatpersoner och företag och då brukar vi sitta ner precis så som vi gör nu och fråga hur du ska använda det och vad du har tänkt. Våran smak skiner så klart i genom men det viktigaste är att det ska passa dig.” berättar Micke.

Har ni någon gång fått helt fria händer och verkligen gått loss? – Under den tiden då IT-bubblan var som störst fick vi fria händer att skapa något snyggt och speciellt för att locka medarbetare till deras arbetsplatser. Det var väldigt kul för de gav oss ingen budget, så det var bara att köra på! berättar Micke. IMG_4691IMG_4651IMG_4678 Varifrån får ni inspiration? – Vi plockar inspiration från flera olika designers, tidningar, bloggar etc. Några favoriter i butiken?  -Takia, formgiven av en man som vi gillar, Achille Castiglioni heter han. Kaj Bojesens Apa. Det är jättesvårt det finns så många! svarar Lia. 

”Vi gillar lampor väldigt mycket! En lampa gör så mycket för rummet.” säger Micke. 

IMG_4661 IMG_4662                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4669

IMG_4676

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 4 must haves @ The Home Company

1. En Bra soffa

2. Bra belysning

3. Stol

4. Förvaring

-Detta är en bra grund. Det är viktigt med omtanke i valen du gör. Vi vill att du ska trivas länge, tänk långsiktigt, säger Lia och Micke.

Om ni skulle beskriva varandra med tre ord, hur skulle det låta? – Lia är Helt jävla fantastisk! säger Micke med ett stort leende. Lia fortsätter; Micke är kreativ, fyndig och smart. Tre ord blir svårt för han har så många roliga infallsvinklar och så är han mycket kunnig!

”Feel at home” Känn er som hemma! säger Lia när vi har gått en rundtur i butiken. Härligt och det gör man verkligen här!

”Bra design ska även tåla ögat och tidens slitage”

IMG_4694IMG_4702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4711

IMG_4713

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi byter ämne från inredning till mode:

Den 27 mars klockan 18:30 är det återigen dags för Fashion på Scandic som Lia är projektledare för. I år är det över 20 stycken olika butiker och företag som medverkar i modevisningen!

”Jag tycker det är väldigt viktigt med att stötta den lokala handeln och att vi samarbetar för att lyfta butikerna, Support your local store!” säger Lia.  

Fashion på Scandic Kontaktinformation

Adress: Parkgatan 3
Telefon: 0455 – 123 55
E-post: info@homecompany.se
Hemsida: www.homecompany.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: 12:00-15:00
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2