Veckans medlem – Simsalabim

2013-12-12

Veckans medlem – Simsalabim

När Lena Sundqvist fick sin son tyckte hon inte det fanns ett så bra utbud av pedagogiska träleksaker, hon startade därför butiken Simsalabim. Butiken har funnits i snart 30 år, 10 år på Ronnebygatan 31. 

Idag är Lena delägare tillsammans med Nina Nilsson.

Nina hade en liten historia att berätta om hur hon hamnade på Simsalabim. – En dag var jag ute på stan och handlade med min dotter. Jag letar alltid efter fina adventskalendrar till julen så jag gick in på Simsalabim. Där såg jag vilka vackra kalendrar Lena hade vid kassan. Jag tänkte ”här vill jag jobba”.

Simsalabim säljer nästan allt du kan hitta i pysselväg. Kaksmet och bakredskap. Så klart träleksaker, även leksaker i andra material som plåt. De har grejer så att du kan göra egna unika smycken.

Vad är populärt just nu? – I leksaksväg är det plåtbilarna, gunghästarna, musikinstrument och olika små matlagningsredskap. Inom hobby är det konstmaterial, rakning. Något som också  är populärt är att altra askar. 

Vad är altra askar? – Man klär om askar på olika sätt, här är till exempel en brevlåda som är klädd i olika papper! (Se nedan)

 


IMG_3839

 

 

 

 

 

 

 

Varifrån får ni all er inspiration ifrån? – Vi går själva på kurser där vi ser saker vi inspireras av. Panduro håller oss även uppdaterade!

Vilket är det bästa knepet ni kan ge läsarna? – Alla kan pyssla även om de inte vet det. Tålamod och att våga prova är viktigt!

Vad är det bästa med jobbet? – Bästa med jobbet är allt. Det är spännande att plocka upp nya varor, skylta om och möta kunder. Affären ser ”ny” ut efter varje säsong.

 


IMG_3822


IMG_3835

                                                                                                                                                                                           IMG_3833

Simsalabim anordnar olika sorters kurser, möhippor och svensexor.

Ledmotivet hos Simsalabim är ”vi vill väcka skaparlusten hos alla. Den kan växa även om man är äldre genom motivation”.

Simsalabim jobbar Caroline, Anna, Lena och Nina.

IMG_3819

Kontaktuppgifter

 
Adress: Ronnebygatan 31
Telefon: 0455: 31 14 63
E – post: info@simsalabimkarlskrona.se
Hemsida:www.simsalabimkarlskrona.se
 
Öppettider
 
Måndag – Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 15:00
Söndag: Stängt
 
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2