Veckans medlem – Lok & Motion

2014-02-19

Totto har de bästa tipsen inom hälsa och träning. Längre ner får du hänga med han på powertraining!

”Jag började som egenföretagare, hade en korvvagn där jag lärde mig att hantera olika personer. Vilket jag fick nytta av när jag blev handplockad till att börja jobba på Lok&Motion på grund av min bakgrund som kickboxare. Har jobbat här de senaste 10 åren inom olika roller. Började i receptionen och har nu varit platschef i 1,5 år.”

Totto har 5 VM-guld. Sitt första tog han 1998 och det senaste 2013!

Hur kommer det sig at du började träna kickboxning? – En kompis drog med mig på en judoträning. Han tröttnade men jag blev kvar. Började senare träna klassisk karate men fastnade inte för det. Bytte istället till en karatestil, liknande kickboxning och sen slutligen kickboxning. Jag har tränat det i 22 år nu.

Vad driver dig? – Från början hade jag en inre känsla, ”detta fixar jag, jag kan också bli världsmästare”. Lite senare tappade jag motivationen , nu är det i stället en yttre press som driver mig. Jag vill göra andra stolta!

Kan man träna kickboxning med dig här på Lok&Motion? – Ja visst, på måndagar, tisdagar och torsdagar.

Om jag vill träna men har lite tid, vadska jag rikta in mig på? – Satsa på styrka. Den har du mer nytta av i vardagen.

”Här får du den personliga delen. Allt runt omkringär vi snäppet bättre på. Vihar aldrig obemannat.”

Tips på hur jag håller motivationen uppe? – Gå träningsrådgivning. Där triggar vi dig genom att berätta hur och varför du ska träna.

Hur är det med dieter, är det bra? – Något att tänka på är att det finns ingen diet som fungerar 100% för alla. Alla har olika sätt. Men en överviktig person kanske vill se en förändring på vågen som sporrar en och då kan en diet utan kolhydrater vara bra men när du sen börjar äta det igen börjar du gåupp i vikt igen. Tips till alla oberoende vilken kroppstyp du har: ät rena råvaror. Mycket grönt, fisk och vitt kött. Bönor, linser mm. Detta är bra kolhydrater.

Lilla träningsskolan med Totto:

1. Lite tid, träna styrka före kondition.

2. Ingen tid, tänk på kosten i stället.

3. Kompensera aldrig dålig mat med mycket träning.

4. Träna regelbundet 2 – 3 gr i veckan.

5. Ta hjälp, prata lite kring träningen. Det ärinte bra att träna för mycket.

Vad är det bästa med jobbet? – De personliga mötena. Jag mår bäst när jag jobbar med människor. Det är mycket variation också.

Vad har du för smultronställe i Karlskrona? – Sommarstugan på sturkö som har gått i genera

tioner. För allmänheten skulle jag säga Brändaholm.

Vilken artist skulle du vilja kom till Skärgårdsfesten? – Jason Mraz, han spelarskön sommarmusik, svarar Totto

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
 
Adress: Blekingegatan 11, 371 34 Karlskrona
Telefon: o455 – 230 70
E-post: info@lokomotion.se
Hemsida: www.lokomotion.se 
Facebook: https://www.facebook.com/lokmotion
 
Öppettider

 

 
Måndag-Torsdag: 06:30-21:30
Fredag: 06:00-20:00
Lördag: 09:00-18:00
Söndag: 10:00-20:00
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2