Veckans medlem – Kicks City

2014-01-21

IMG_4041IMG_4046

Veckans medlem!

Jag har pratat med Kicks butikschef Jill Müller för att få reda på de bästa tipsen inom skönhet.

Vad är det som gör ditt yrke så bra? – Jag tycker det är inspirerande med mycket nya och olika människor som man ska hjälpa, svarar Jill

Vad kanske inte många vet, jag visste inte det i alla fall är att på Kicks jobbar det två Make up artister, skönhetsexperter och en hudterapeut som kan hjälpa dig med att hitta de bästa produkterna för just dig.

Jag ville veta vilka det bästa produkterna för kvinnor respektive män är!

– Det går inte att säga eftersom det beror helt på, exempel vilken hudtyp man har. Allt är individiellt. Men vad som säljer mest till kvinnor är just nu serum och primers. På herrsidan är det mycket ansiktskrämer som säljer bäst, de börjar bli duktiga på att ta hand om huden, säger Jill och skrattar lite.

Något jag gärna ville veta är hur man får bukt på sin torra hud och varför man får så torr hud på vintern. Jill har svaret!

-På vintern växlar det ofta mellan plus och minus i temperaturen och då hinner inte huden ställa in sig, därför får man torr hud. Använd massa fukt!

” Vi hjälper er gärna att hitta rätt produkter som passar just dig”, säger Jill.

Då jag själv tycker det är väldigt kul med nagellack i alla färger frågade jag lite om det. Något som jag snappat up är ”peel off” nagellack.

IMG_4031   IMG_4033

IMG_4034

Vad är ”peel off” nagellack? – Jo, du målar nageln med ett peel off baslack innan  du lägger själva lacket. Detta gör att det blir väldigt lätt att få bort det övre lacket. Det kan vara väldigt knepigt med att få bort till exempel glittriga nagellack då funkardetta perfekt, svarar Jill.

Vad blir vårens färger på nagellacken? – Skarpa färger som neon och glitter, svarar Jill

Vad händer inom sminket i vår? – Ögonskuggorna blir i mycket färg, starka pasteller. Häftiga kombinationer kommer bli populärt.

Hur ser en vardagsmake och festmake ut? – Vardagsmaken är neutral och inte så utstickande. Festmaken är sotigare med kraftiga markeringar. Men alla har olika åsikter på vad en vardags- eller festmake är. Någon kanske tycker den andres vardagsmake passar bättre till fest.

Jag som då har bruna ögon hur ska jag framhäva min ögonfärg? –  Bruna ögon framhäver du genom att använda blåa skuggor, brunt är också fint. Men allt är ju indivuduellt, vad man själv tycker är snyggt, svarar Nathalie Ahlqvist som nyss kom in i rummet vi sitter i. Nathalie arbetar som Make up artist hos Kicks. Jill flikar in med att hon själv som har gröna ögon ska använda lila för att framhäva det men inte alls tycker om att ha lila ögonskugga.

”Vi vill uppmärksamma att man gärna får komma in och sätta sig i stolen så tar vi fram den sminkningen som passar just dig”, berättar Jill

Kostar det något? – Vi har praktikanter här från stylistutbildningen från måndagar – torsdagar och det kostar inget att bli sminkad utav de.

IMG_4040

Kicks har allt inom skönhet.

Hur hittar man rätt parfym? – När du hittat några parfymer du tycker doftar gott så ska du ska alltid testa parfymen på huden då de doftar väldigt olika på alla!

Vilka parfymer säljer bäst just nu? – Hos yngre tjejer är det kändisperfymerna som säljer bäst. Många köper One directions och Justin Biebers perfym. Mycket söta dofter. På damsidan säljs mycket olika, då många stora märken så som Gucci, Armani och Dior kommer med nya dofter. Herrarna, både yngre och äldre går oftast upp i pris för att få en bra perfym som håller, ”ju dyrare desto bättre”, berättar Jill

IMG_4037          IMG_4039

IMG_4035IMG_4043

Har du något roligt minne du vill dela med dig av? – Ett kul minne jag kommer att tänka på; Det var ett par som åkte världen runt med båt som kom in engång. De handlade solprodukter för 5000 kronor!, berättar Jill. Men alla kundmöten är roliga. Det är extra roligt när kunderna kommer in och berättar att ”det här funkade så himla bra”, fortsätter hon.

”-Vi har lite kändisar som har kommit in ibland också. Lill Babs har varit här till exempel.”

Blir ni inte ”starstrucked” då? – Nej, vi tar hand om alla kunder på samma sätt. Ingen är mer värd än den andre, svarar Jill.

Vad är populärt inom hårvård? – Torrschampo köper många men inte bara som schampo utan det används också om man vill få volym. Håroljor är också populärt.

IMG_4050

Kicks är de ett team på fem personer och jag fick chansen att träffa alla. Och alla ville vara med på kortet vilket är väldigt roligt.

Vad har du för favoritprodukt/märke? – Sensai är min absoluta favorit. Rolls Roys inom hudvård. Det är ett japanskt märke, säger Jill.

IMG_4049

 
Kontaktinformation
 
Adress: Ronnebygatan 46
Telefon: 0455-24690
Hemsida: www.kicks.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt

johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2