Veckans medlem – JC

2014-03-04

IMG_4426 IMG_4425 IMG_4421IMG_4430IMG_4416 IMG_4414 IMG_4412IMG_4410

Veckans medlem!

Möt familjen Eckernäs: Micke, Annika och Hugo, ägare till JC och som tillsammans har över 50 par jeans!

”Jag började jobba som 17 åring på JC i Ronneby. Där jobbade jag till det var dags att göra lumpen. När jag kom tillbaka fick jag rollen butikschef. Senare träffade jag min fru Annika som jobbade på Filippa som vi senare köpte. 1990 köpte vi JC Karlskrona och några år senare sålde vi Filippa. Idag har vi bara JC Karlskrona. Jag har jobbat inom JC i snart 40 år! Jag började som yngst och nu är jag äldst.”, berättar Micke och skrattar lite.

Jag fick även chansen att prata lite med Hugo som hoppar in och jobbar på JC ibland.

Varifrån får du inspiration till din klädstil? – Jag får mycket inspiration från mina kollegor och andra ”JC-människor”, svarar Hugo.

Hos JC Karlskrona säljer de JC´s egna märken Size n Needle och Crocker. Andra märken du kan hitta här är; Diesel, Nudie, Levis, Lee, Tiger of Sweden, Replay och Selected som säljer överdelar.

Har du Någon/några favoriter som du rekommenderar? – Jeans är väldigt personligt, det viktigaste är att man trivs i jeansen. Just nu tycker jag om Nudie väldigt mycket men det går i perioder. Alla varumärken är bra på sitt sätt, svarar Mikael.

”Vi jobbar med jeans som vi tycker om och vi är väldigt bra på jeans!”, säger Micke

Nu vill jag veta hur man sköter om sina jeans!

Lilla Jeansskolan med Micke:

1. Tvätta ej för ofta.

2. När du tvättar, tvätta de ut och in.

3. Torktumla aldrig!

Vad gör jag om mina jeans går sönder? – Har du köpt de här så är det bara att komma in så lagar vi de. Vi lägger även upp jeansen om det skulle behövas och du behöver aldrig vänta flera dagar utan vi fixar det på ca 15 min, berättar Micke.

Det låter toppen!

IMG_4431

”Det är Annika och jag som äger butiken, Hugo hoppar in vid behov. Annika fixar allt i butiken, hon är väldigt duktig på att få det att se snyggt ut. Jag sköter mer säljdelen och pappersarbetet.”

Hur många par jeans har ni hemma? – Jag har nog 25 par, svara Micke. Hugo fortsätter, jag tror jag har 11 par. I hela familjen har vi nog över 50 par!

Vad tycker ni är det bästa med jobbet? – Träffa alla människor och få hjälpa de att hitta vad de behöver. Ja, jag håller verkligen med, flikar Hugo in.

Har ni något roligt minne från JC-tiden som ni vill dela med er utav? – När vi flyttade in till Wachtmeister Galleria gjorde jag hela ombyggnaden. Det var jobbigt men väldigt roligt, berättar Micke. Hugo fortsätter, mitt roligaste minne är när jag fick följa med på min första jeansmässa och träffa allt ”jeansfolk” som brinner för jeans lika mycket som en själv.

”Detta är en livsstil. Det är här jag har mina bästa kompisar.”, säger Micke

Vad har ni för smultronställe i Karlskrona? – Hemma på balkongen tycker jag om att sitta efter en dags arbete, det är väldigt avkopplande att sitta där. För allmänheten skulle jag säga Gelato och Biobaren. Det är trevligt! 

Vad har du för smultronställe Hugo? – På somrarna skulle jag säga Stakholmen, det är väldigt mysigt där.

Vilken artist skulle ni vilja se kom till Skärgårdsfesten om ni fick välja? – Den var svår men 10CC och Paul Mcartney hade jag velat se, svarar Micke. Efter lite betänketid svarar Hugo Arctic Monkeys, som under intervjun spelas ur högtalarna i butiken!

 

 

Kontaktinformation
 
Adress: Arklimästaregatan 42
Telefon: 0455 – 154 25
E-post: kundservice@jc.se
Hemsida: www.jc.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
 johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2