Veckans medlem – Interflora

2014-01-28

Veckans medlem!

Vet du hur man sköter sina blommor på bästa sätt? Eller vilken blomma som är experten Monicas favorit? Få reda på det i Veckans medlem där jag träffar Interfloras ägare!

Vem är du? – Jag heter Monica Danielsson.  Jag brinner för det jag gör och jag älskar mitt jobb, är en riktig arbetsnarkoman! säger Monica och skrattar.

Vad är det bästa med ditt jobb? – Det absolut bästa med mitt jobb är kunderna. Jag tycker också det är otroligt roligt att arbeta med blommor, färg och form. Att få skapa helt enkelt. 

IMG_4232IMG_4238

Hur hamnade du här? – Tidigare  har jag arbetat inom IT branschen i 23 år och för 10 år sedan ville jag testa något nytt så därför startade jag butiken. Då jag, som tidigare nämnt tycker om färg och form tänkte jag att jag ville testa och det funkade ju bra, svarar Monica.

”Ska man göra en förändring, gör det radikalt. Det kan bli en nytändning i livet, man känner sig på hugget igen.”

Varifrån får du din inspiration? – Jag har otroligt livlig fantasi och jag får också inspiration från kläder, möbler och från andra florister. Det viktigaste tycker jag är att man gör det man själv tycker om! berättar Monica.

Vilken är din favorit bland alla blommor? – Det finns jättemånga men just nu använder jag en blomma som heter Alstromeria mycket. När jag var ung var det Fresian som var favoriten men det ändrar sig hela tiden, svarar Monica.

Vilka blommor är populära just nu? – En blomma som heter Anastasia och Tulpaner. Det är väldigt säsongsbetonat, svarar Monica.

IMG_4215IMG_4217

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad som kan vara väldigt svårt är vad man ska ge för blommor till sina mor- eller farföräldrar så därför frågade jag Monica om tips!

– Många vill ha blommor som är hållbara som Nejlikor och Alstromeria. Tyvärr förknippar många nejlikorna med begravningar men vi använder inte de så mycket till det, själv tycker jag de är otroligt vackra. 

 

Nu ska vi få lära oss hur man sköter sina blommor på bästa sätt!

Monicas lilla skötselskola:

1. Mjuka stjälkar ska ha kallt vatten.

2.Hårda stjälkar ska ha varmt vatten.

3. Byt vatten ofta. Annars bildas det bakterier i vattnet.

4. Inga blad i vattnet för då bildas det en förgiftande gas för blomman.

5. Bra snitt. Snitta snett för då blir det större yta för blomman att dra i sig vatten.

För oss som är dåliga på att vattna sina blommor har du något tips? – Sukelentväxter behöver bara bli vattnade då och då. Orkidéer är också lättskötta. Man kan känna på deras rötter om de behöver vatten.

IMG_4235IMG_4233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad är det absolut roligaste att arbeta med? – Snittblommor, göra olika arrangemang och sen har jag också olika temakvällar som är väldigt roliga. Det som är så kul med temakvällarna är att jag får lära ut det jag brinner för och de som kommer får känna på hur yrket känns. I julas kom det 300 personer på en temakväll med julpyssel.

Har du några helt otroliga buketter eller arrangemang du fått göra? – Ofta är det killar som är väldigt kära som kommer in och vill ha pampiga buketter, kosta vad det kosta vill. Ett väldigt speciellt arrangemang jag fick göra en gång var till en begravning. Han som beställde hade satt ihop ett arrangemang i fyra delar där jag skulle sätta dit blommor. Det var enormt.

IMG_4220IMG_4218

IMG_4221IMG_4239

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Det absolut bästa med mitt jobb är kunderna. De ger så mycket tillbaka hela tiden. När man är hos frisören sitter man oftast och pratar om allt, jag trodde tidigare att det var något man bara gjorde där men jag får verkligen lära känna mina kunder och de får lära känna mig. När jag hade varit på semester för några veckor sedan sa de Åh vad vi har saknat dig när jag kom tillbaka. Det värmer.”

 

 Kontaktinformation
 
Adress: Ronnebygatan 52B
Telefon: 0455 – 261 68
E – post: info@blomstercity.info
Hemsida: www.blomstercity.info
 
Öppettider
 
Måndag – Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2