Veckans medlem – Dressmann City

2014-03-05

Veckans medlem!

Vi kallar honom Karlskronas stiligaste butikschef. Möt mannen, myten, modelegenden, Markus ak.a Mackan.

”Jag  tänker på att jag alltid representerar Dressmann, inte bara under arbetstid utan även i mitt privatliv.”

Varifrån får du inspiration klädmässigt? – Mycket från kollegor, kunder och att se andra människor. Jag gillar att klä mig  stilrent, snyggt och fräscht. Jag tycker det ska vara stiligt överlag. 

Top 5 must haves:

Här kommer Markus topp 5 du måste ha i din garderob:

1. Slimfit kostym

2. Vit slimfit skjorta

3. Snygg stickad tröja

4. Riktigt fräscha jeans/Chinos

5. Våra kalsonger måste man ha!

Precis så som Markus och Sebastian klär sig!

IMG_4526

 

 

IMG_4528

Vad blir vårens trender? – Jeans på jeans till vardag. Klassiska jeans går alltid hem. Grövre bomullsstickad tröja.

Vad kommer vi få se under Fashion Week?  –  Vi kommer att vara med på både Fashion på Scandic och MODE.MAT.MINGEL och där kommer ni få se hälften fest och hälften vardag. Det kommer vara tighta korta kavajer, färg på skjortorna, detaljer på knapp och krage. Jeans kommer ni även få se. Det kommer vara mycket jeans lager på lager. Under  MODE.MAT.MINGEL  kommer vi ha en slipsknytar-tävling under  torsdag, fredag och lördag, berättar Markus.

Vilken kändis skulle du vilja medverkade under Fashion Week? – Henrik Lundqvist, målvakt i hockey i NY. Jag gillar att han representerar sporten och är modeinriktad, svarar Markus.

IMG_4512 

IMG_4514IMG_4520 IMG_4523

Vad klär du dig helst i? – Gärna kavaj, skjorta och jeans. Till vardags gillar jag att ha kavajen som lättare jacka. När det är riktig fest tar jag på mig kostymen!

Du klär dig alltid i stiliga, snygga kläder, äger du en onepiece? – Haha nej det gör jag inte, men så fort jag kommer hem åker myskläderna på. Jag tycker det är skönt med kontraster. På jobbet är man lite mer uppklädd. 

Om man kommer direkt från  jobbet och ska vidare till en tillställning men inte har tid att byta kläder, hur piffar man enkelt upp vardagsoutfiten? En snygg kavaj, det funkar till allt! Då blir det fest!, svarar Mackan.

Nu börjar det snart närma sig bal/studenttider, vad tror du kommer vara populärt hos studenterna? – Slimmad kostym, kavajen och byxorna kommer vara lite kortare, så man ser strumporna lite. Det klassiska, slimmad vit skjorta och smal slips.

Tror du killarna kommer våga mer i år? – Ja det tror jag absolut, idag får man mycket inspiration från serier.

IMG_4524

IMG_4519IMG_4525

Vad ska man tänka på när man ska klä upp sig? Ska slipsen vara likadan som näsduken? – Slips och näsduk måste inte se likadana ut bara de matchar lite med varandra. Big no är skojtryck på slipsen eller skjortan exempel dollarsedlar. Det ska vara stilrent. Skjortan får hänga utanför, de ger ett ledigt uttryck.

Vad tycker du är det bästa med jobbet? – Träffa alla härliga människor, kunder som kollegor! Att se mina kollegor växa är väldigt roligt.

Har du något minne från Dressmann du vill dela med dig utav? – Åh det händer roliga grejer här hela tiden men något som var extra kul var när Sebastian hjälpte en kund med ett köp av stort kit: skjorta, kavaj, byxor, strumpor, kalsonger, slips ja mycket av allt! När kunden hade betalat sa han ”Du är den bästa jag  någonsin har handlat av” det var riktigt roligt och inte minst för Sebastian. Vi har jävligt roligt överlag, kunderna skojjar med oss.

Sebbe har du något minne? Ja jag har faktiskt ett kul minne, när butiken låg på Ronnebygatan kom det in en äldre herre och frågade ”säljer ni öl här?” det skrattade vi åt efter.

Vad har du för smultronställe i Karlskrona? – När jag vill finna lugn tycker jag om att åka ut mot Aspö. Sen är det riktigt trevligt att sitta och ta ett glas vin på Kastellet eller bara ta båten ut till en ö. Det finns ju ett par.

Vem vill du se på Skärgårdsfesten? – Tomas Ledin, U2 och Bruce Springsteen.

Varför ska man gå hit och handla? – Här får man absolut bästa service och det lilla extra. Personlig tight service! 

 

Det gillar vi på Karlskrona City!

Kontaktinformation
 
Adress: Borgmästaregatan 13
Telefon: 0455 – 38 42 70
Hemsida: dressmann.com/sv
 
Öppettider:
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2