Veckans medlem – Datoraffären

2014-02-11

IMG_4258Veckans medlem!

När personlighet och service kommer först!, så låter Datoraffärens slogan.

Datoraffären har funnits sedan 2006. Själva butiken har funnits sedan 2010.

Magnus har ett stort brinnande intresse för datorer. När Elsa träffade Magnus blev även hon intresserad utav datorer.

Vad kan ni hjälpa kunden med? – Vi fixar datorproblem. vad som skiljer oss från andra är att vi ger hjälp i butiken men också på plats hemma hos kunden. Vi har ett eget märke på en dator som heter DPC. Vad som är så bra är att vi då kan skräddarsy datorn till vad kunden behöver. Rätt dator till rätt kund!

Vilka favoritmärken har ni? – Brother (skrivare). Toshiba (bärbara datorer) och högtalare från Edifier.

IMG_4254IMG_4261

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 3 prylar Elsa och Magnus inte kan leva utan!

1. Dator

2. Bredband

3. SSD – hårddisk. Gör att datorn blir väldigt snabb. Har man väl börjat använda den kan man inte leva utan den, säger Elsa. Denna funkar även på äldre datorer. Vi kan byta ut en gammal hårddisk mot denna så blir din dator väldigt snabb, tillägger Magnus.

 

IMG_4263

Är du allergisk eller rädd för hundar?, frågar Magnus mig,  jag svarar nej!

Efter en stund kommer Magnus tillbaka med en liten hund.

Detta är vår lilla maskot, som självklart också måste vara med!, berättar Magnus.

Vad heter den? – Scooby Doo, svarar Elsa.

 

Intervjun fortsätter trots distraktionen, Scooby Doo.

Tips på hur jag håller min dator fri från virus? – Ibland kan det komma upp fönster där det står exempel ”snabba upp din dator..” klicka absolut inte på sådana fönster. Rör heller aldrig registret i datorn, avinstallera aldrig program där, berättar Magnus.

”Vi är Karlskronas enda riktiga datoraffär och vi är inte låsta till vad vi vill sälja!”

Vad är det bästa med jobbet? – Alla människor vi träffar och får hjälpa!, svarar Elsa.

Har ni något roligt minne ni vill dela med er utav? – Inget minne kanske men ibland kommer det in kunder som vill ha hjälp med sin dator. Istället för att ha med sig själva datorn har de tagit med skärmen. Många tror att datorn är skärmen men det är klumpen på golvet eller vart man nu har den, berättar Magnus.

Ni är experter inom data men har ni några andra dolda talanger? – Jag spelar saxofon och sjunger, berättar Elsa. Jag sjunger också och spelar flöjt, säger Magnus.

En annan talang jag har är att jag kan imitera Kalle Anka, berättar Magnus och börjar prata som honom och det låter precis som den riktiga Kalle! En gång när vi var i en Disney store började jag imitera honom när vi stod vid kassörskan, hon tyckte det var jätteroligt så jag fick kalla på resten av personalen med min Kalle Anka röst!

 

 

Vad är det bästa med Karlskrona? – Vattnet tycker jag är vackert, svara Elsa. Magnus fortsätter, jag tycker det är lagom storlek på staden, det blir personligt. Nära till allt och så tycker jag om världsarvsmiljön. Det är lugnt och skönt här!

Smultronställe? – Själagölen som finns i Harstorp!

Vad är det som är så bra med den? – Naturen är orörd, det är bara en skogsväg ner och ingen trafik hörs. Ett litet paradis!

Vilken artist skulle ni vilja kom hit på Skärgårdsfesten? – The Off Springs, svarar Magnus. De skulle jag verkligen vilja se.

Thomas Ledin är fantastisk, väldigt bra sommarrepetoar. Och Magnus Uggla. Båda passar väldigt bra till denna typ utav konsert, säger Magnus och Elsa instämmer.

”Har du frågor eller vill ha hjälp är du välkommen in, även om du köpt din dator någon annanstans! Vi hjälper gärna till”

 
Kontaktinformation
 
Adress: Kyrkogatan 16 B
Telefon: 0455-61 83 60
E-post: info@datoraffaren.se
Hemsida: www.datoraffaren.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 09:00-17:00
Lunchstängt mellan 13:00-14:00

johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2