Veckans medlem – Carlings

2014-02-04

IMG_4154 IMG_4178IMG_4155

Veckans medlem!

Det är inte bara jeans, det är en livsstil! Träffa Henke som är fullkomligt galen i jeans!

”Jag kallas för Henke, vissa kallar mig för Carlings-Henke. Fast det säger de inte till mig utan det är mer men du vet Carlings-Henke” 

Varifrån får du din inspiration till din stil? – Jag inspireras utav jeansmänniskor (folk som älskar jeans), jag tycker det är snyggt och coolt med jeans. Sen inspireras jag utav människor med energi och mina barn!, berättar Henke.

”Jag har jobbat här sen Carlings öppnade 2002.”

När började ditt intresse för kläder? – Intresset för kläder började när jag gick i gymnasiet. Jag började praktisera på Intersport och fick sedan jobb där och på den vägen är det!, berättar Henke.

Vad tycker du man måste ha i sin garderob för att den ska vara fulländad? –  T-shirts med slitna vintagetryck. Jeansskjortan är ett måste! Och jeans såklart. Schyssta nya fillingar måste man också ha. Jag använder också mycket huvudbonader, svarar Henke.

IMG_4168IMG_4175

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favoritplagg? – Jeans helt klart! Jag brinner för jeans!, svarar Henke.

Favoriter från Carlings? – Mina favoriter är dessa jeansen från Levis och Nudie  och denna skjortan, också från Nudie. Hos tjejerna är det dessa svart jeansen från Diesel, det är snygga fickor på dom.Vi kommer snart få ett större utbud av jeans till tjejer, berättar Henke

Henkes entusiasm över jeans gör att jag nu känner ett stort behov av att köpa jeans!

IMG_4161IMG_4164

IMG_4160

På Carlings spelas det alltid musik så jag passade på att fråga vad Henke har för favoriter. 

Vad för musik lyssnar du på? – Väldigt blandad. Min genre är rock men jag uppskattar all musik bara de har ett schysst beat. Inom rock gillar jag Iron Maiden och Volbeat. Coldplay och Mando Diao tycker jag också är bra. Men absoluta favoritbandet är Foo Fighters. Ibland sitter jag på Spotify och letar efter bra livemusik, tycker det ger en skön känsla i butiken då.

Bästa med jobbet? – Att jag får träffa inspirerande människor, och jobba med jeans så klart!

Roligt minne du vill dela med dig av? – Under tiden när nattklubben KINO fanns i stan körde vi mycket samarbeten ihop. Vi har till exempel haft spelningar i butiken. Det var väldigt kul när artisterna som skulle spela kom in och handlade innan spelning. 

 

IMG_4172

”Alla ska känna sig hemma i butiken tycker jag. Det ska känns som att du kommer hem till en polare!” 

 
Kontaktinformation
 
Adress: Ronnebygatan 41
Telefon: 0455-576 00
Hemsida: carlings.se
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2