Veckans medlem – Bohlins Guld

2013-12-10

 

Veckans medlem!

Ni vet den där känslan när magen fylls av tusentals fjärilar, man blir torr i munnen och glömmer plötsligt bort vad man heter… Kärlek. Det är just det Axel Ehnfors och hans mamma Kristina Bohlin jobbar med. Kärlek.

 

IMG_3804

Bohlins guldsmedsaffär är ett familjeföretag i fjärde generation. Firade 150 års jubileum 2013. Det gör Bohlins Guld till Karlskronas äldsta verksamma butik. Kristina Bohlin driver företaget med hjälp av sin far John och son.

Eftersom de har en verkstad ”i” butiken ger de möjlighet att erbjuda sina kunder service snabbt och på plats.

På verkstaden gör de alla sorters jobb som man kan tänkas göra på en guldsmedsverkstad: reperationer, omarbetning, nytillverkning, handgravyr, maskingravyr & värdering för att nämna några.

”Då vi är en riktig guldsmedsaffär erbjuder vi allt inom branschen”, berättar Kristina stolt.

Kristina är liksom sin far Guldsmedsmästare som också är Gravörmästare. Axel är Guldsmedslärling och planerar att precis som sin mamma och morfar bli guldsmed.

Deras långa erfarenhet gör att de kan erbjuda allt från den traditionella till moderna konsten inom yrket.

 

IMG_3800

På fredag är det Alla hjärtans dag och då hoppas vi att kärleken kommer spira. Ibland vill man kanske ge sin partner något speciellt och unikt, då passar det alldeles utmärkt att gå till Bohlins Guld. Där kan du designa ett helt unikt smycke till din stora kärlek. Eller varför inte gravera något på ett redan existerande smycke? De hjälper dig utifrån dina önskemål att ta fram det perfekta smycket.


De kan hålla nere kostnaderna genom att de själva köper in diamanter och att gör arbetet på plats. Dessutom samarbetar de med Sveriges enda Juvelfattarmästare Magnus Swärd, så att
resultat blir av absolut topp kvalité.

”Mixen av både verkstad och butik gör att det blir mycket variation, det tycker jag är det bästa med jobbet”, berättar Kristina och Axel instämmer och fortsätter ”Jag tycker även det är väldigt roligt att arbeta med vigsel – och förlovningsringar då detta är mitt expertområde.” 

 ”Jag är mer eller mindre uppväxt här, efter att jag gjorde lumpen bestämde jag mig för att bli guldsmed”, berättar Axel

Och vilken tur för Karlskrona att han bestämde sig för det!

IMG_3799

 
 
 Kontaktinformation
 
Adress: Ronnebygatan 27
Telefon: 0455 – 108 24
E – post: info@bohlinsguld.se 
Hemsida: www.bohlinsguld.se
 
Öppettider
 
Måndag – Fredag: 10:00 – 18:00
Lördag: 10:00 – 14:00
Söndag: Stängt
 
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2