Veckans medlem-Accent

2014-01-10

Veckans medlem!

IMG_3948

Jag har träffat Wachtmeisters piffigaste pingla, Christina Lavestål Berg, som är anställd butikschef  hos Accent sedan 1994. Idag är de ett team på tre personer som arbetar på Accent här i Karlskrona.

Accent är ledande inom modeaccessoarer i norden och säljer allt inom detta; handskar, hattar, resväskor, handväskor, plånböcker och smycken. Produkterna säljs efter säsong. 

”Accent har mycket egen produktion och skiljer sig därför från många andra”, säger Christina. Don Donna heter deras egna märke och det finns att köpa i alla olika former av accessoarer, tanken är att du ska kunna matcha allt med varandra. ”Tillverkas exempel en vinröd handväska så tillverkas det även  handskar, resväskor och sjalar i samma färg”, berättar Christina.

IMG_3945

IMG_3953

”Vi vill inte bara plocka fram snygga saker utan det ska vara genomtänkt också” säger Christina.

IMG_3957

Vad är det bästa med jobbet?Att vi hela tiden strävar efter att bli bättre. Vi jobbar jättemycket med kundupplevelsen, att kunden ska vara nöjd när de går ut från butiken även om de inte köpt något. Det ska vara mysigt och inspirerande att komma in hit. Vi är väldigt noga med att bemöta varje kund.

Vad blir vårens trender? – Då jag åker och kollar på vårkollektionen i februari kan jag inte riktigt säga säkert men jag tippar på att även i år blir pastellfärger populärt. I stället för starka pastellfärger  tror jag på skira pasteller som gammelrosa, ljusblått och lime. Även att accessoarerna ska synas, exempel stora handväskor. Jag tror inte det kommer vara så mycket mönster nu på våren utan att det kommer komma mer till sommaren.

Accent vill kunna nå den breda publiken och säljer därför både billigare och lite lyxigare alternativ.

IMG_3956IMG_3959

Vad har du för tips för att piffa upp en ”tråkig” outfit? – Välj något roligt smycke eller en sjal till. Har du en svart väska så kan en färgglad plånbok lysa upp den. Man ska inte vara rädd för att blanda färger. Du kan ha ett par röda skor till en blå mössa och väskan kanske är grön.

Christina och Greta Sondell (som också jobbar på Accent) har plockat ihop  exempel på accessoarer som visar hur du snyggt och enkelt kan piffa upp en outfit! 

Före:                                                                                                     Efter:

IMG_3985IMG_3998

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berätta lite om kundklubben? – Kundklubben är kortlös, innebär att du är medlem på ditt personnummer. I kundklubben har man 30 dagars öppet köp i stället för 14 dagar. Du får sms om tjuvstart på rean, blir välkommen på klubbdagar. Du kan även få hem broschyrer med tips och inspiration.

Accent stödjer även olika organisationer varje år. 2012 stödde det bröstcancerfonden och julen 2013 kunde man köpa armand till förmån för SOS-barnbyar. Accent är med i Code of Conduct vilket innebär att de följer vissa riktlinjer- inga farliga kemikalier får finnas i produkterna och de som har tillverkat produkterna ska vara vuxna som fått bra betalt. ”Vi betalar hellre mer för våra varor” säger Christina stolt.  

 
Kontaktinformation
 
Adress: Borgmästaregatan 13
Telefon: 0455-30 95 62
Hemsida: www.accent.se 
 
Öppettider
 
Måndag-Fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00
Söndag: Stängt
 
 johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2