Lottas Krönika Juni

2018-08-20

Kan man jämföra Karlskrona med Rom ?

I skrivande stund är det lite molnigt, inte mycket men på himlen vandrar det fram vita, luftiga moln som stundtals täcker solen. Det känns ganska bra som omväxling. Vi är nu så bortskämda med sol att till och med ett litet svart moln kan kännas spännande. Vilken sommar vi har haft och det har bara börjat. Jag sitter just nu på jobbet med öppet fönster och lyssnar på sorlet, pratet och skratten. Där nere på gatan finns en hel rad med näst intill fullsatta uteserveringar trots att det är tidig eftermiddag. Det dricks kaffe, äts en sallad eller baguett, äts en glass, dricks en öl eller vad det nu är man har i glasen. Runt hörnet finns ännu fler uteserveringar med glada människor. Så kontinentalt Karlskrona har blivit, ja nästan sydländskt. Jag blir alldeles varm om hjärtat när jag ser och framför allt hör alla dessa glada människor som så fullt ut njuter av tillvaron. Vilken lyx att leva och bo mitt i ett semesterparadis.

Ibland funderar jag och jämför Karlskrona med andra orter som jag gärna och ofta har besökt genom åren, speciellt mina två favoriter London och Rom. Ja, det är lika bra att erkänna, jag dras absolut inte till turistorter med badstränder. Sololja, sand mellan tårna och blöta handdukar är inte min grej. Tacka vet jag piazzorna i Rom med sina uteserveringar och alla restauranger och folklivet i Covent Garden i London. Kanske därför jag fullständigt älskar att kryssa mellan uteserveringarna i Karlskrona.

 

Nu finns det så mycket mer än uteserveringar i Karlskrona. Jag rekommenderar att du spendera en semestervecka i din egen stad, traska upp till Turistbyrån och botanisera bland alla guidade turer. Det finns hur mycket som helst att göra i Karlskrona. Vill man inte följa med på en guidad tur så kan Skärgårdsbåtarna erbjuda turer både hit och dit i skärgården. Riktigt häftigt mycket finns det att göra. Ladda ner Karlskrona-appen så kan du ha järnkoll på allt som händer.

 

En sak till . . . . . . .   glöm inte att gynna dina lokala handlare. Utan oss kunder finns det ingen möjlighet för de enskilda, unika butikerna att driva sin verksamhet. Visst vill vi kunna shoppa i staun även i framtiden.

 

Vill du läsa hela Succétidningen klicka här