Lottas Krönika Augusti

2018-09-24

Carls Krona Awards 2018 – en tävling i handel och service

Den minnesgode kanske kommer ihåg tävlingen Carls Krona Awards! Eller så har man sett diplom i en del butiker eller plaketter utanför andra där det står just Carls Krona Awards och ett årtale. Senast Karlskronaborna fick möjlighet att rösta fram ”Bästa Butik”, ”Bästa Restaurang”, ”Bästa Säljare” osv är snart 10 år sedan. Tiden går så fruktansvärt fort men fortfarande efter alla dessa år kommer frågor till KarlskronaCity dvs Centrumföreningen om när tävlingen för näringsidkarna i centrumkärnan drar igång.

Sagt och gjort – NU HÄNDER DET. Dags att återlansera populära Carls Krona Awards, tävlingen som utser Karlskronas bästa företag inom handel och service. Tävlingen går ut på att låta stans invånare och besökare utse vilka företag eller personer inom olika kategorier som gör det bästa jobbet för sina besökare. ALLA inom handel och service som är verksamma på Trossö har chansen att vinna.

Det finns 10 olika kategorier där en värdig vinnare inom varje kategori ska utses genom omröstning. Förutom Bästa Butik, Bästa Restaurang/Café, Bästa Besökskoncept mfl, ska även Årets Nystart och Årets Eldsjäl först nomineras och sedan utses genom röstning. Spännande värre.

Röstningsförfarandet är indelat i olika omgångar. I omgång nr 1, som startade den 1 juli, sker nominering av de företag som alls ska vara med och tävla. Vi är nu inne i slutspurten där nomineringarna ska var inlämnade den 31 augusti och det är snart! Än har du chansen att nominera – gå in på www.carlskronaawards.se  och nominera vilka just du vill se bland dem som ska vara med i slutomröstningen.

I september är det dags för nästa omröstning. Då kommer röstningsomgång nr 2 och den sker bland de 5 bästa i varje kategori.  Om du inte redan nominerat – gör det. Om du av någon anledning inte nominerat så var ändå med i september och rösta fram värdiga vinnare till Carls Krona Awards 2018. Alla rösterr räknas.

Mer info finns på www.carlskronaawards.se.  Nu lämnar vi inget åt slumpen – gå in och rösta på DINA kandidater till det hedervärda priset Carls Krona Awards.

 

Krönikan publiceras i Tidningen Succé. Läs hela här