Krönika i Succé

2017-04-06

 

Våren är på gång

Nu är det vår i luften, det riktigt luktar vår. Märkligt uttryck att säga att det är vår i luften. Är det någon som någonsin säger att det är sommar i luften, eller vinter i luften?  Möjligen säger man höst i luften, men VÅÅÅÅR i luften är absolut vanligast enligt min fullständigt ovetenskapliga undersökning. Dagarna är märkbart längre, solen skiner mellan varven och när den gör så, då värmer det gott och var och varannan människa vänder upp näsan i vädret. Inte för att de är högfärdiga, utan för att hela ansiktet ska få ta del av solstrålarna. Och så blundar vi för att visa att vi riktigt njuter. Samma beteende år efter år.

 

Nu blommar det i parker och trädgårdar. Man ser krokusar i alla möjliga färger, vintergäck, snödroppar och så den lilla söta blå scillan. I skogsbrynen blommar redan en och annan förskrämd blåsippa. Fantastisk tid.

Vinterjackan är undanhängd, kanske tvättad, framtagen igen eftersom det plötsligt blev 5 grader kallt. Vissa dagar är det alldeles vitt på marken, värmen har inte riktigt kommit så det är en fullständig gåta varför inte vinterkappan kan få vara med ett tag till. Handskar behövs också ibland. Men jag VILL verkligen att det ska vara vår och då har man vårjacka och INTE halsduk och handskar.

 

I mitten av april, dvs en månad från nu, är det PÅSK med påskris, påskliljor, påskmust, påskägg, påskgodis, påskkycklingar och allt annat som börjar på ordet påsk.  För fjärde året firar vi Påsk i City med att pynta Påskträdet på Stortorget onsdagen den 12 april. Alla barn är välkomna under dagen, ta med band, fjädrar eller något annat du vill pynta med. Nallen Doris och Grodan Frank kommer att finnas på plats.  På Påskafton blir det Nallen och Grodans färgglada Påskparad genom City. Klä ut dig till något som förknippas med påsken eller varför inte något helt annat som pirat eller prinsessa. Temat är maskerad och alla är välkomna att delta, stora som små!                                                            Samling lördag den 15 april kl 11.00 utanför Biografen på Östra Ronnebygatan.

Med musik i täten går vi genom citys gator. Påskparaden avslutas med kycklingdansen runt påskträdet, godisregn och annat kul för barnen!

Håll dig uppdaterad genom www.karlskronacity.net där mer information finns och aktuelle tider anges.