Krönika i Succé

2017-12-19

Ni hittar hela digitala tidningen genom att klicka här

Oj vad det snöar – fast inte här i staun

För de flesta är ordet vinter synonymt med snö. Så är det även för oss som bor i sydöstra Sverige men som bara ser en snörik jul någon gång vart 10 år, eller kanske rent av vart 15:e år. Om jag inte minns helt fel var det snö i december 2012, vilket betyder att det BORDE inträffa år 2022 igen, plus minus något år. Inte lär det bli 2017 i vart fall. 5 grader varmt och floder av regn är vad vi upplevt den senaste tiden. Till och med grundvattnet jublar och det tro sjutton, ibland känns det som vattnet kommer även underifrån. Men kära vänner, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Tack och lov att det i höstmörkret finns julbelysningar. Jag har sagt det förr och det tål att upprepas. Åk in till stan vid 16-tiden när mörkret fallit och ta en promenad längs med våra shoppinggator. Det är SÅ vackert med all julbelysning. Passa på att få denna upplevelse onsd – fred fram till jul för då kan du stanna till vid Kleipedaplatsen för att värma dig vid eldtunnor och samtidigt få en mugg glögg. Det är mysigt och det luktar gott.  Det är KarlskronaCity dvs Centrumföreningen tillsammans med Fastighetsägare och Karlskrona Kommun som bjuder alla på värme både från eldtunnorna och glöggen. Dessutom är det fri parkering från kl 16 på gator och torg om man nu inte hellre vill stå i något av de fyra parkeringsgaragen.

Skulle vardagarna inte passa för att få uppleva julbelysning, eldtunnor och glögg finns chansen även på helgerna, men då dagtid. Butikerna har som alltid lördagsöppet kl 10 – 16 och söndagsöppet inför jul mellan kl 12 – 16. Kvällsöppet till kl 19 är det sista veckan innan jul.

Den 3:e Advent dvs sönd 17 dec är det utökad handel längs med Ronnebygatan, det bjuds på musik och aktiviteter, barnen kan skriva önskelista till Tomten som huserar med Tomtemor på Kleipedaplatsen och en åsna och hans kompis laman kommer att finnas på plats.

För att sedan fira in jullovet blir det julparad torsd 21 dec kl 16.30 med musik, godisregn och allt som tillhör en julparad i Karlskrona.

All information om 3:e Advent, Julparaden och allt annat hittar du i broschyren ”Din Jul i Karlskrona” som finns att få i alla medlemsbutiker och på nätet www.karlskronacity.net.

Du har väl inte missat Stämpelkortstävlingen där du kan vinna presentkort för upp till 5 000 kr?    Shoppa, samla stämplar och var med och tävla om presentkort att nyttja i någon eller några av KarlskronaCitys 160 medlemsbutiker, -restauranger och -caféer. Stämpelkort finna att få i medverkande butiker och på Turistbyrån.

Support your local store – shoppa lokalt och bidra till en aktiv stadskärna.