Karlskrona Citys Krönika i Succé

2016-03-24

Gult, mer gult och ännu mer gult – det är VÅÅÅÅÅÅÅÅÅR

Just nu är det väldigt mycket gul färg omkring oss. Påskliljor, penséer, primulor, påskfjädrar och SOLEN. Speciellt solen är ett kärt ämne för oss i Karlskrona, Sveriges soligaste stad. Fantastiskt så välkommen tillbaka solen är. Den värmer frusna själar och gläder barnasinnet oavsett ålder. Att sitta på en parkbänk i Karlskrona med näsan i vädret och bara njuta! Ja, DET är livskvalitet.

Om man hittar den där lediga parkbänken vid Stortorget kan man dessutom passa på att titta på alla underbara vårblommor som våra egna torghandlare saluför. Det är sagolikt underbart med vårblommor även om man inte har någon trädgård eller balkonglåda.

När jag strosade genom stan nyss kunde jag inte undgå att lägga märke till att vinterskyltningen har fått ge plats till vårmode, ljusare färger och vårkänslor. Här kliver jag runt i solskenet i grå vinterkappa, svart halsduk och vinterkängor vilket just i dag känns väldigt felklätt. Visserligen var det minus 5 grader natten som gick, men det innebär ju inte att jag behöver gå i vinterkängor. Hela min outfit kan i ett enda slag bli mer vårlik genom att besöka en eller ett par av Karlskronas underbara butiker. Får nog ta tag i detta.

 

Påsk A3_2015

 

 

I min värld börjar våren vid påsk, oavsett när påsken inträffar. Vid påsk planterar jag vårblommor, hänger undan vinterkappan, äter ägg och går i KarlskronaCitys påskparad. Påskparaden är en häftig inledning på våren med utklädda påskkärringar, påskgubbar, prinsessor, stålmän och allt annat man kan vara utklädd till när man är mellan 0 och 100 år och går i en påskparad på påskafton i Karlskrona. Om du läser detta efter påsk har du kanske missat paraden som utgår från östra Ronnebygatan på Påskafton kl 11. Om du läser min krönika INNAN påsk är du hjärtligt välkommen att delta i paraden. Nallen och Grodan har meddelat att de kommer, men att de inte har lust att klä ut sig. Dom är i den åldern när man anser att det är lite larvigt och skämmigt att klä ut sig. Men vad gör det . . . . . .   dom är såååå välkomna ändå.

 

 

 

Nästa anhalt vad gäller helger är Valborgsmässoafton dvs den 30 april. Det är en lördag och butikerna är öppna som vanliga lördagar dvs fram till kl 16. Det blir en kul shoppinglördag där över 20 av citys butiker erbjuder Ballongjakt med möjligheter att shoppa och vinna. Mer information finns som vanligt på www.karlskronacity.net