Karlskrona Citys krönika i Succé – oktober

2016-10-27

Heja Karlskrona och grattis till oss

Det regnar. Tack och lov ett stilla regn som kommer rakt uppifrån och inte som brukligt i Karlskrona, på tvären. Att regnet kommer uppifrån betyder att det INTE blåser just nu, vilket är sagolikt skönt. Det låter så romantiskt när man säger ”Karlskrona, solen och vindarnas stad”. Men hur romantiskt är det med blåst, speciellt när det regnar.

Det som tidigare varit en föraning till höst har övergått till att bli höst på riktigt och därmed en enda lång transportsträcka till första advent. Milda makter så deprimerande det där lät. Finns det inget positivt med hösten? Joooodå, det finns hur mycket som helst. Stans parker är sagolikt vackra med alla löv i oändlig mängd gula nyanser. Dagarna kan vara riktigt, riktigt sköna med klar luft och blå himmel. Äntligen kan vinterjackan plockas fram och råkar den ha krympt i garderoben, finns det många spännande butiker att leta upp en ny favoritjacka att inhandla.

 

I dagarna presenterades en kartläggning beställd av Fastighetsägarna Syd, av hur detaljhandel och annan servicenäring utvecklas i våra stadskärnor. Kartläggningen visar på positiv utveckling för näringsidkarna i Karlskrona centrum. Karlskrona uppvisar överlag en positiv omsättningsutveckling för sina 244 butiker, salonger, caféer, restauranger och hotell i stadskärnan. 244? Ja, du läser rätt, det finns 244 butiker, salonger, caféer, restauranger och hotell i stadskärnan. Tji får de som hävdar att det inte finns någonting i Karlskrona. Sanningen är den motsatta, det finns hur mycket som helst. Det gäller bara att ta på sig de rätta, positiva glasögonen och VILJA se allt som finns. Nästa steg är att handla i den fantastiska stadskärna vi har. Shoppa, fika, flanera och gör som så många andra uppenbart gör – de handlar i Karlskrona centrum och har fattat det där med Support your local store. Hade vi inte handlat lokalt hade vi inte haft 3,5% omsättningsökning bland näringsidkarna i Karlskrona. Precis så vill vi ha det eller hur? Många butiker, caféer och restauranger i centrum vilket brukar kallas för en levande stadskärna. Verksamheter som blomstrar och utvecklas och kanske förökar sig. Men då måste vi alla hjälpas åt genom att handla i staun. Heja Karlskrona.