Karlskrona Citys krönika i Succé- augusti

2016-09-12

Sensommar eller förhöst eller vad kallas denna underbara årstid ?

Nu är de flesta tillbaka i ordinarie hjulspår. Semestrarna är slut, sommarlovet till ända och skolorna börjar snart eller har precis börjat. Vi har som kollektiv under 2 månader tillbringat mycket tid utomhus, på stranden, i trädgården, i skogen eller på gator och torg. Det grillas, det umgås, det badas, det fikas på stranden, det sitts på parkbänkar och görs en himla massa saker tillsammans. Men nu är det troligen slut på det. Dagen för skolstart är ett magiskt datum för oss här på nordliga breddgrader – Sverige återgår så sakteliga till ett mer normalt tillstånd. Stränderna töms och ytterst få kommer på tanken att bjuda hem vännerna på en grillkväll. Varför är det så ? Varför kryper vi inomhus igen? Det är ju fortfarande ljusa fina kvällar och det kan till och med vara riktigt varmt i slutet av augusti och hela långa, sköna september. Eller så regnar det konstant, det är tjusningen med de svenska årstiderna.

 

Lördag den 27 augusti kl 10 – 16, är det TORGFEST på vårt fantastiska torg. Det blir en livfull dag på Stortorget för hela familjen. Kom och förtrollas av trollkarlar under trolleriföreställningar, åk hölass, klappa mamma Mu och hennes kalvar, testa och lär dig egna trick i trolleriskolan, besök de magiska katakomberna i Trefaldighetskyrkan, trolleripyssla, titta på brandbil från Räddningstjänsten, få en busstatuering, testa på ponnyridning, handla på Höstmarknaden och mycket mer och allt detta på Karlskronas pampiga Stortorg.

CityTåget går som vanligt kl 11 – 15 och alla barn som klär ut sig till trollkarl, trollfé eller något annat magiskt, får hämta en fribiljett i magic-byn och åka en tågtur under dagen.

 

Vi ses väl på Torget den 27 augusti ?

Mer information om Torgfesten, Citytåget, presentkort och allt annat vi arbetar med i Centrumföreningen finns som vanligt på www.karlskronacity.net