Karlskrona Citys Krönika i Succé

2016-04-27

Mellan hägg och syren

Det riktigt spritter i naturen just nu. Så innerligt fort allt slår ut, blåsipporna lyste i backarna redan för flera veckor sedan och skogsbrynen är just nu som vita hav av vitsippor. Nu inträder snart den där perioden som brukar kallas ”mellan hägg och syren”, en alldeles, alldeles uuuuunderbar tid. Kan meddela att häggen hemma hos mig är sprickfärdig och kommer inom några dagar att lukta så gott. Det finns ett uttryck som heter stängt mellan hägg och syren och som har sitt ursprung i att skomakerier stängde just denna period eftersom skomakargesällerna skulle ge sig ut på vandring. Såna var skråbestämmelserna förr. Själv har jag i flera år sagt att jag ska vara ledig mellan hägg och syren, men det blir inget av med det i år. Finns alldeles för mycket på gång i stan och vem vill missa det.

På Valborgsmässoafton, dvs den 30 april är butikerna öppna som vanlig lördag dvs i de flesta fall fram till kl 16. Då bjuds det på Ballongjakt – shoppa, smäll en ballong och se vad som göms i den. Ett erbjudande? Kanske rabatt på en vara? Det är ett 25-tal butiker i City som deltar i ballongjakten. Höll ögonen öppna efter vita och oranga KarlskronaCity-ballonger.

Ballongjakt fb

Den 5-7 maj är det Rally-SM med Karlskrona som utgångspunkt. Start, mål, och serviceplats finns på Stortorget i Karlskrona. Häftigt. Skulle inte förvåna mig om Nallen och Grodan kommer att synas i vimlet.

På fredan den 6 maj, som är en klämdag, startar vårt vackra blå Citytåg att rulla sina populära rundturer. Citytåget utgår som vanligt från Kleipeda-platsen och beräknas finnas på plats från kl 11. Sedan kommer tåget gå lördagar fram t.om skolavslutningen (10/6) för att sedan f.rom den 13 juni köra varje dag, mån-lör med start kl. 11.00.

Citytåget.aspx

Minns ni förra årets Vårmarknad som var en utökad torghandel med ÄNNU mer blommor och lökar än vanligt, men dessutom med inslag av mat och annat spännande. Nu kör vi igen. Lördag den 21 maj blir det ny Vårmarknad på Stortorget i Karlskrona.

 

Så, för min del blir det inget stängt mellan hägg och syren i år, men jag tänker njuta av våren, vara med på ALLT som händer i city, strosa på Torget, shoppa och smälla ballonger, fika på någon uteservering och allt annat man kan göra denna underbara vår i världens vackraste Karlskrona.

Mer information finns som vanligt på www.karlskronacity.net

 

Lotta Hauffman

Verksamhetschef, Karlskrona City