Karlskrona Citys krönka Succé – juni

2016-06-12

Sommar, sommar och sol, havet och vinden, doft av kaprifol . . . . .

Textrader ur en svensk sommarsång, men det kunde lika gärna ha varit rader från ett produktblad om Karlskrona. Det är nu äntligen sommar på riktigt, värmen verkar återvända och det är sol, sol, sol. Sol, hav och vind har vi alltid i Karlskrona, det är bara frågan om hur mycket vind.

 

När du läser denna krönika har Lövmarknaden just gått av stapeln, denna så kära tradition för Karlskronaborna. ”Alla” ska dit, folk tar semester, arbetsplatser håller stängt eller stänger tidigt i vart fall. Inte nog med att ”alla” är där, det verkar dessutom finnas ”allt ” att köpa, allt från blommor och jordgubbar till donuts, väskor och langos. Här talar vi om traditioner på hög nivå, denna 200 år gamla marknad lever vidare och kommer sannolikt att så göra så länge det finns en stad som heter Karlskrona.

 

I samband med skolavslutningen började KarlskronaCitys lilla blå tåg att rulla genom stan 6 dagar i veckan. Varför inte passa på att lära dig lite mer om vår fina stad och världsarvet som vi faktiskt bor mitt i. Det finns 2 turer att välja mellan, en västlig och en östlig och till varje tur finns det information via högtalare.

 

För oss som tycker att vi har för mycket saker i skåp och lådor har KarlskronaCity lösningen. Den mest centrala loppisen i staun går av stapeln i Hoglands Park, 5 tisdagar kl 10 – 15 med början den 28 juni. Gå in på www.karlskronacity.net för mer information om hur du anmäler att du vill ha ett bord. Loppisen i Hoglands Park börjar bli en tradition, detta är tredje året den går av stapeln. Inte riktigt som Lövmarknaden med sina 200 år men på god väg ändå.

 

Om man är riktigt hurtig kan man på tisdagar hinna med BÅDE att träna i Hoglands Park och sälja sina prylar på Loppisen i samma park. Träning i parken erbjuds 6 dagar i veckan med start den 27 juni. Väldigt svårt att skylla på att man inte hinner träna just den dan, här finns det 6 dagar per vecka att välja på.

 

Du vet väl att Torgfesten är den 27 augusti på Stortorget i Karlskrona. Kommer att bli precis lika lyckat som vanligt men i år med nytt tema. Nyfiken ?

Mer information finns som vanligt på www.karlskronacity.net