Karlskrona Torgfest

torgfest-logga2016

 

Lördagen den 27 augusti anordnas för sjätte året Karlskrona Torgfest! Arrangör är Karlskrona Handel & Service AB samt Karlskrona Kommun.

 

P1050025

 

Vad är Karlskrona Torgfest 2016?

En heldag med torghandeln i fokus! Stortorget kommer denna dag att förvandlas till en livfull marknad med alltifrån färska råvaror, närodlad mat, blommor och lokalproducerad konst och hantverk till nöjen för hela familjen, mitt i Karlskrona City!

Klicka här för Karlskrona Torgfest Programblad 2016

 

BI2A1100

 

 

 

 

BI2A1044

I fjol besöktes Karlskrona Torgfest av mer än 8000 besökare och evenemanget erbjuder aktiviteter och äventyr för både barn och vuxna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torgfesten goes magic145373700569454400_resized

Träffa trollkarlar, gå trolleriskola, se trollerishower, pyssla din egen trolleristav, klä ut dig och få en överraskning och mycket mer när Karlskrona Torgfest goes magic! 

 

 

 

Vi välkomnar er att träffa våra samarbetsparters:

Trollkarl Simon Tedenvall, som 12 åring gjorde han sitt första betalda framträdande som magiker och efter det har allt rullat på. Nu är han 20 år och har varit ute i Sverige och uppträtt i snart över 8 år. Se Simons magiska show och mingla med honom på Karlskrona Torgfest.

Trollkarl Thomas von Dahn, Karlskronamannen som aldrig slutar förvåna och överraska. Thomas är en entreprenör med nya uppfinningar i bakfickan och ess i skjortärmen. Thomas har även deltagit i Trolleri SM där han kom på en andra plats med ett av sina trick! Se Thomas magiska show, gå hans trolleriskola och mingla med honom på Karlskrona Torgfest.

Simsalabim vad passar inte bättre än att ha del av sin lokala magiska butik i magi-området? Kom och pyssla din alldeles egna trolleristav med Simsalabim!

Kultur & Fritid Alkemi med Karlskrona Kultur & Fritid. Vaska guld och smycka dig i pärlor och paljetter!

BLT bjuder alla på en upplevelsefull tur med Hölasset, mitt på Stortorget i Karlskrona.

Citytåget utgår från Ronnebygatan i vanlig ordning, dock finns det fribiljetter för en gratis tur till alla utklädda att hämta i Magi-området (gäller endast denna dag kl 10-15).

Svenska Kyrkan Tyska kyrkan erbjuder mängder av aktiviteter under dagen. Magiska toner med orgel, gospel, visningar av katakomben och magiska kläder med symboler.

Blekingetrafiken Är på plats för att informera om kollektivtrafiken i Karlskrona, men missa inte deras busstattueringar och pyssel.

Nallen Doris & Grodan Frank är på plats för att leka, busa och krama alla som vill! Karlskronas egna maskotar <3

Backdala Hästgård är på plats under dagen för att erbjuda er att testa på ponnyridning och häst & vagn.

Räddningstjänsten kommer vara på plats så du kan få se deras fordon och få svar på era frågor.

Polisen kommer att vara på plats på Karlskrona Torgfest med riktig polisbil och svara på era frågor.

Drift och serviceförvaltningen, Kommunen VA avdelningen kommer vara på plats

Björketorpsgård även i år kommer Björketorpsgård med sin ko och hennes kalvar. Kom och klappa, titta och fota dessa fantastiska varelser mitt i city.

Affärsverken är så klart på plats, de har sin husbil med sig.

Länsförsäkringar bjuder på en smart flaska som du kan fylla med miljövänligt, färskt och nyttigt vatten.

Karlskrona Veteranbåtsklubb kommer vara på  plats med sin Blekingeeka och sälja lotter.

JRJ Flygfoto, Micke Månssons foto och RH media kommer vara på plats med drönare och kameror, för att dokumentera Torgfesten 2016 på foto och film. Välkomna att besöka dom på plats.

 

*punkterna kan komma att utökas/ändras/justeras håll dig uppdaterad på hemsidan www.karlskronacity.net eller följ oss Karlskrona City på Facebook och Instagram.

 

Hjärtligt välkomna till Torgfesten 2016!!