Karlskrona satsar på att bli Årets stadskärna 2019

Det finns höga ambitioner om att skapa en mer vital och levande stadskärna.

Genom samarbete har Karlskrona nu fått grönt ljus för att kunna ansöka om att bli Årets stadskärna 2019.

Arbetet med att utveckla stadskärnan i Karlskrona har intensifierats under hösten 2017. Genom att skapa en samverkansorganisation mellan Cityfastighetsägarna i Karlskrona, Karlskrona City och Karlskrona kommun har delmålet nu uppnåtts om att bli certifierade för att kunna nomineras till tävlingen Årets stadskärna 2019.

Certifieringen QM (Quality Mark) har tilldelats av organisationen Svenska Stadskärnor som också arrangerar den årliga tävlingen.

  • Certifieringen är ett bevis på att samarbetet för att utveckla Karlskronas stadskärna fungerar, säger Eleonor Karlsson, utvecklingschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Det finns en gemensam vision och en stark handlingskraft.

För att lägga i ytterligare en växel när det gäller stadskärnans utveckling har Karlskrona kommun anställt en centrumutvecklare.

  • Med en grundläggande struktur för samverkan fortsätter Karlskrona mot målet. Med gemensamma krafter bygger vi staden i havet, säger Anneli Robertsson, kommunens nya centrumutvecklare.

  

Kontakt:

Annelie Robertsson, Centrumutvecklare Karlskrona Kommun

anneli.robertsson@karlskrona.se
0455-30 39 59