Veckans medlem – Etage Karlskrona

2014-02-18

Veckans medlem!

Jag har träffat det härliga teamet på Etage och fått de bästa tipsen inom hårvård. Jag fick också se en förvandling av en kund, läs vidare så får du också det!

IMG_4297IMG_4291

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur kom det sig att du blev frisör Linda? – Det var en slump att jag blev frisör. Jag praktiserade på en frisörsalong och upptäckte att jag hade en viss fallenhet. Sen tyckte jag det var vansinnigt kul! 

Jag passar även på att fråga Helen och Robban.

Hur hamnade ni inom yrket? – Jag har alltid varit kreativ som person så jag testade att sommarjobba hos en salong. gick inte frisörlinjnen men jag har alltid varit kreativ som person, svarar Helen. För mig var det en ren tillfällighet. Det började med praktik och på den vägen är det! berättar Robban.

”Vi erbjuder allt som frisörer kan göra!”

Vad tycker ni är roligast att jobba med? – Uppsättnigar, svarar Linda men forsätter, fast egentligen allt. Det är roligt med mycket variation. Jag tycker det är väldigt roligt att göra varje individ så vacker som den kan vara, svarar Helen.

IMG_4318

Vad blir 2014´s hårtrender? – Jättesvårt att säga. Det har varit lite mer korta frisyrer som har varit i fokus men idag är inget omordent. Jag själv har en lite mer 80-talsfrisyr, säger Linda. Det finns så mycket olika stilar idag och man speglar sin frisyr med vad man har på sig, säger Helen. Olika årtionden kommer och går. På exempel 80-talet var det musiken som var inspirationen, idag är det mer film och musikal som inspirerar. 

”Trend idag är personlig trend”, säger Helen

Ni kommer vara med på Fashion på Scandic i år, vad kommer vi få se? – Vackra contra tuffa uppsättnigar. Nytt för i år är att vi kommer ha en egen ingång med något extra, nämligen dansare från Kulturskolan.

Finns det någon inom yrket ni ser upp till eller inspireras utav? – Vi inspireras utav varandra här och jag ser upp till alla mina kollegor. Vi hjälper varandra, berättar Linda. Jag inspireras också utav allt liv omkring mig, svarar Robban.

Jag har fått vara med om när en kund får en stor förändring med det nya löshåret Hair Talk. En tjej som heter Louise håller i en kurs i hur de ska arbeta med löshåret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Detta är världens mest skonsamma löshår och bara exklusiva hårsalonger får sälja det”, berättar Louise

Hur länge håller detta löshåret? – Då det fästs med ”dubbelhäftandetejp” växer det med håret ut. När håret växt en bit sprejar man på ett medel som löser upp fästet och det är bara att flytta upp det igen.

Hur länge håller det? – Du kan återanvända det upp till ett år om du sköter det på rätt sätt. Kunderna får alltid med sig broschyrer där det står hur du ska sköta håret och produkter som är anpassade för löshåret.

Nu när jag har träffat experterna inom hår så måste det självklart dela med sig utav sina bästa tips.

Tips från experterna:

1. Klipp håret regelbundet

2. Använd proffsprodukter ( hittar de hos Etage).

3. Kamma alltid blött hår, borsta torrt.

4. Använd värmeskydd

5. Om du har långt hår, sov med fläta. Håret blir skavt annars.

6. Använd toffs utan metall spänne, spännet skaver nämligen på håret.

Vad är det bästa med jobbet? – Att det är inspirerande. Jag har kul varje dag, säger Linda. Helen fortsätter, Det är kreativt och utvecklande. Det finns inget stopp för vad jag vill uppnå.

Något minne ni vill dela med er av? När vi haft större visningar. Ibland har det varit kaos först men sen blivit riktigt bra. Men det kan räcka med en go stämning ex en tisdagskväll. Kunderna förgyller verkligen, berättar Helen.

Jag har hört talas om något som kallas för Veckans kaka, berätta lite mer om vad det är Linda? Jo, varje vecka bjuder jag kunderna på hembakad kaka som jag gjort själv och det är olika varje vecka.

Vad är denna veckans kaka? – Marängtårta med bär, vi är några som fyller år denna veckan och det måste vi fira!

Bästa med Karlskrona? Havet, svarar Linda utan att tveka.

Smultronställe? – Hallahamnen på Hasslö. Jag älskar att sitta där i solnedgången på sommaren, svarar Linda. 

Har du något smultronställe Helen? – Skärgården överlag. Jag älskar skärgården. Sen älskar jag båtlivet, det är väldigt avkopplande.

 

Kontaktinformation
 
Adress: Ronnebygatan 40
Telefon: 0455-121 30
E-post: info@salongetage.se
Hemsida: www.salongetage.se
 
Öppettider
 
Måndag: 8:30-18:00
Tisdag: 10:00-20:00
Onsdag: 7:00-18:00
Torsdag: 8:30-20:00
Fredag: 8:30-18:00
Lördag: 8:30-12:00
Söndag:Stängt
 
johan@karlskronacity.net_20131205_152526 kopia 2