Det närmar sig Karlskrona PRIDE!

2014-04-30

Karlskrona PRIDE 29/5-1/6

Det är nu drygt en månad kvar till Karlskronas första Pridefestival. En festival som bygger på ideella krafter och eget initiativ. En festival som står för mänskliga rättigheter och rätten att älska den man vill. En festival som skapar en folkfest dit alla är bjudna!

Det är en ära att få vara en del av skapandet och föreningen Karlskrona PRIDE. För mig är det en självklarhet att man ska få älska vem man vill. Att man ska bli accepterade för den man är, oavsett sexuell läggning, utseende eller från vilket land vi kommer ifrån. Detta är ett stort steg i att både sätta Karlskrona på kartan och tvätta bort stämpeln som en sluten stad. För vi är en öppen stad, vid ett öppet hav.

Flera hundra har redan anmält sig till paraden som kommer bli en färgsprakande parad med samba-musik och party.

En färgsprakande scen byggs upp vid Östra Ronnebygatan och musiker från hela Blekinge kommer att spela för att visa sitt stöd.

Konsthallen som kommer att bli PRIDE-house under festivalen bjuder på föreläsningar, debatter och mingel

Kommunen, länstyrelsen, RFSL, och Amnesty är bara några av de som anordnar föreläsningar i Pride house och informerar ute på gatorna om sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Kommunen kommer se till att det hissas regnbågsflaggor på utvalda ställen i city. Detta är en milstolpe för Karlskrona och vi är såklart extra stolta över detta eftersom regnbågsflaggan inte alls varit en självklarhet i Sveriges städer.

Butikerna kommer smycka sina skyltfönster i ren PRIDE-anda

Flera av våra krögare har ett gediget program på sina nattklubbar under festivalen, vad sägs som Schlager-show på Harrys, Skumparty på Playbar och konsert med Dan Reed Network på The ROCK! Listan är lång, men vi kan väl säga så mycket som att det kommer bli magiskt. Följ festivalens uppbyggnad på www.karlskronapride.org

 

Vill du eller ditt företag vara med och stötta Karlskrona PRIDE?

Kontakta oss på info@karlskronapride.org

 

Viktiga datum och tider

29/5 18:00 invigningsmingel i Konsthallen

31/5 11:00 PRIDE-paraden går genom city, med start vid hamnen