En tur på stan med Alice & Alva

2016-10-05

Hej,

Vi heter Alice & Alva och kommer från Af Chapman, Hotell & Turism programmet och har precis börjat som lärlingar här på Karlskrona City. Vi vill veta vad som händer i Karlskrona så vi bestämde oss för att ta en tur på stan, på vägen gick vi inom några av Karlskronas butiker och ställde lite frågor;

 

Bikbok:

Vem är du? Jag heter Matilda och jag bor här i Karlskrona. Jag jobbar här på Bikbok och även inom hemtjänsten på tre glada hjärtan. På min lediga tid gillar jag att umgås med mina vänner, min familj och min pojkvän.

Händer det något särskilt hos er just nu? Våra höstnyheter som precis har anlänt, vi är väldigt taggade inför hösten.

Varför bör man komma till er? Just nu satsar vi mycket på jeans i alla färger, storlekar och modeller.

Har ni några tips för hösten?  Tvätta era jeans ut & in, i 40 grader och utan sköljmedel.

2016-10-28-13-07-22

2016-10-28-13-08-25

Waynes:

Vem är du? Mitt namn är Tarkan och jag bor på Trossö med min familj. Friluftsliv är en av de saker jag gillar att ägna tid åt när jag inte jobbar.

Vi har även vår duktiga barista Amanda som rest hela vägen från Nya Zeeland och lärt sig svenska och detta jobbet på mindre än ett år. Hon är mycket duktig och när hon inte jobbar gillar hon att träna.

Händer det något särskilt hos er? Just nu har vi en rosa bandet-kampanj, så varje gång en kund köper en varmdryck så skänker vi 2kr till rosa bandet. För att stödja rosa bandet har vi även fina koppar att köpa för 145kr.

Vi säljer även fina armband gjorda av acaikärnor för att hjälpa till att finansiera en ambulans-båt i Amazonas.

Varför bör man komma och fika hos er? Hos oss är vi väldigt måna om att alla ska kunna njuta av en god fika. Därför har vi alternativ som är både mjölkfria, glutenfria och även veganska.

Vad får man inte missa hos er? Vi har en väldigt god cappucino, den är både stark, krämig och smakrik.

2016-10-28-13-22-46

2016-10-28-13-23-39

 

TGR

Vem är du? Jag är Carl Wester och är bosatt här i Karlskrona. Att dricka kaffe och umgås med mina vänner är två av de saker jag gillar att göra på min lediga tid.

 Vad händer hos er just nu? Nu har vårt Halloween-sortiment kommit fram och vi börjar lite smått tänka på julen med.

Varför bör man shoppa i er butik? Vi har allt, vi har även det du inte visste fanns. Vi råkar även ha den trevligaste och snyggaste personalen.

Har du några shoppingtips? TGR är en väldigt bra affär att jul-shoppa i, vi har något för alla.

2016-10-28-13-35-43

2016-10-28-13-35-59

 

Etage

Vem är du? Mitt namn är Linda Schuster och jag bor på Hasslö med min familj. Ett av mina intressen även utanför jobbet är att göra knasiga håruppsättningar.

 Vad händer hos er? Vi håller på att fotografera inför en tävling, årets frisör.

Varför bör man fixa håret hos er? Lyxigt är vår lägsta nivå och vi klipper inte bara håret, vi klipper dig. Och självklart för att bli riktigt snygg i håret.

Har något bra hår-tips? Blött hår bör kammas, inte borstas. Och tänk på att kamma nedifrån och upp.

 

2016-10-28-13-52-59

2016-10-28-13-52-32

 

Scandic

Vem är du? Jag jobbar som lärling här och mitt namn är Gustav Wikström. Jag går andra året på Af Chapmans lärlingsprogram och bor i Nättraby med min familj.

Och mitt namn är Simon Lundberg och jag bor här i Karlskrona ihop med min sambo. På min lediga tid tycker jag om att träna, fiska och umgås med vänner och familj.

Vad hände hos er just nu? Det är gädd-sm nu och vi har många fiskare hos oss. Våra båtplatser har varit särskilt uppskattade hos våra gäster just nu.

Varför borde man välja just ert hotell? Vi har det bästa läget, det är havsnära och utsikten är otrolig.

Vad skulle du vilja tipsa kommande gäster om? Jag skulle vilja tipsa om vårt romantiska paket. Det är perfekt för att komma bort från vardagen och umgås med sin partner.

2016-10-28-14-40-46

2016-10-28-14-37-40

 

 

Vi tycker det var kul att få veta vad som händer i stan och vi hoppas att ni tycker detsamma. Förhoppningsvis är detta något vi kan fortsätta med i framtiden. Håll koll på Karlskrona Citys blogg för mer uppdateringar.